Jana Pendapatan Di sini

Saturday, 24 August 2013

YouTube Meningkatkan Data API Kuota 10x, Video Upload sehingga 100xYouTube hari ini mengumumkan peningkatan ketara kepada Data had API, yang mengawal berapa banyak video aplikasi yang boleh memuat naik dan berapa operasi aplikasi mereka boleh melakukan. Melalui sistem kuota YouTube sebelum ini memberi pemaju akses kepada 5 juta unit sehari, tetapi sekarang mereka akan mempunyai 50 juta unit untuk bermai. Di samping itu, YouTube mengurangkan kos memuat naik video daripada 16,000 unit kepada hanya 1,600 unit, jadi secara teorinya kini naik hampir 100 kali lebih banyak video daripada sebelum ini (untuk sejumlah hampir 30,000 sehari).

 


HACK LogoData API - kini dalam versi ketiga - pada dasarnya YouTube menawarkan memberi akses penuh  hampir ke semua ciri-ciri di laman sendiri. Pemaju boleh menggunakannya untuk mendapatkan hasil carian YouTube dan untuk mendapatkan semula, memasukkan, mengemaskini dan memadam sumber seperti video atau senarai video yang dimainkan." Bersama-sama dengan pemain Analytics API dan API, Google berkata, API Data membolehkan permohonan anda memberikan sepenuh pengalaman YouTube lengkap yang termasuk carian dan penemuan, penciptaan kandungan, main balik video, pengurusan akaun, dan statistik penonton.
Apabila YouTube pertama kali dilancarkan API, ia memutuskan had sederhana untuk memastikan segala-galanya yang berjalan dengan betul. Sekarang ia telah diuji lebih meluas, syarikat itu memutuskan bahawa ia adalah masa untuk mengembangkan had untuk memastikan bahawa pemaju ​mempunyai apa yang mereka perlukan dengan API.

Sistem kuota agak luar biasa YouTube telah lama menjadi sumber kekeliruan di kalangan pemaju. Satu operasi membaca yang hanya mendapatkan semula ID sumber kos satu unit, sebagai contoh. Satu operasi menulis adalah sedikit lebih mahal pada 50 unit. Pemaju yang mencecah had kuota mereka sentiasa boleh petisyen Google untuk meningkatkan mereka, tetapi Google sentiasa boleh menolak permintaan ini, jadi update hari ini harus memberi banyak pemaju keyakinan bahawa skala aplikasi mereka boleh tanpa memukul had YouTube bila-bila masa tidak lama lagi.

No comments:

Post a Comment

Busuk.com

Rekaciptaku